Bábovka s pudinkem aneb bábovka bez pudinku 

Hurá, mám po státnicích, sice néééé úplně úspěšně, ale konečně mám hromadu času a nemusím jen vysedávat u učení. Dobře, začnu zase klasicky fungovat jako správná manželka, uvařit, upéct ... :) 

Večeře byla na stole, kuchyň celá uklizená a stejně jsem si řekla, že bych přeci jen mohla něco sladkého upéct manželovi ke snídani... Ale co upéct... pořád teď peču s ovocem, tak by to chtělo změnu....

A změnou byla vytuněná bábovka s pudinkem. Jak skvělý nápad! 

Začala jsem s přípravou klasické mramorové bábovky, vymazala formu, nalila půl těsta a poté přidala hotový pudink, dolila jsem další částí těsta a hurá s bábovkou do trouby :) 

Nastavila jsem pečení na 40 minut s tím, že mezitím si zajdu s kafíčkem na zahradu... co by se za těch 40 minut stalo? Mám to již vyzkoušené a málo kdy se mi bábovka a jiné dobroty připálí... :)))

Tak si popíjim kafíčko na zahradě a v tu chvíli mi došlo, že jsem zapomněla vše fotit! No díky bohu, že jsem zapomněla :D byl by to totiž zdárný případ, jak bábovka s pudinkem opravdu vypadat NEMÁ! :)))

Takže jsem se domu vrátila chvíli před koncem pečení a nestačila se divit :))) Těsto bylo v bábovkové formě, to je fakt, ale pudink z ní celý vytekl do trouby (naštěstí na plech) a připálil se tak, že mi skoro shořela trouba :D :D :D 

Bábovku jsem tedy vyndala, samozřejmě bez pudinku, ten zůstal černý v troubě.

Po vychladnutí v lednici chtěl manžel trošku ochutnat, tak jsem ho včas zarazila, že musí krájet velmi opatrně, jelikož bábovka je dutá :D tam kde měl být pudink bylo prázdno :)))

Z toho mi plynou tři možné varianty pro příště: a) koupím si oooobrovskou formu na bábovku, b) dám všeho o půlku méně,
c) nikdy se už do toho nebudu pouštět, jelikož mi příjde, že prostě bábovka mi není souzena v žádné podobě :))) občas se mi povede celá vyklepnout v pohodě, ale často to nebývá :D asi pečení bábovek přenechám na někom z vás :)

Doufám, že máte občas v kuchyni taky takhle pestro a veselo ...... :)

Pečení jahodových řezů 

Můj drahý manžel mi koupil dvě kila jahod... tím to vlastně začalo :) 

Nooo, ale co s nima mám dělat? Já sama sním tak 3 jahody za rok a aby snědl za den, max. dva, 2 kila jahod,no nevim, nevim :) 

Ok, nějakou část jahod mu dám s cukrem a bílým jogurtem, druhou část zamrazím jako jahodovou dřeň, třetí část tedy upeču :) 

Hledání a vymýšlení receptu v ten den nebylo úplně ideální, vrátila jsem se po velmi náááááročném víkendu v Jižních Čechách s mými kamarádkami, takže přeci jenom únava byla znát. Tak jo, po dlouhém hledání jsem našla recept, který jsem si trošku upravila podle svého. Začala jsem zpracovávat těsto. Upřímně, těsto takového druhu jsem dělala poprvé a dost jsem s tím zápasila, než jsem pochopila, že z toho nikdy nebude to řídké tekuté těsto na které jsem zvyklá :) Dobře, dobře, těsto by jsme měli :) Ale nemám plech na pečení, ten jsem půjčila, tak sakra do čeho to dám péct? Dortová forma, good nápad. I když, není moc malá? No je malá, ale co mám dělat, když jinou formu prostě nemám :D Upekla jsem tedy těsto v dortové formě. Nooo nebudu vám povídat, že to těsto bylo zbytečně tlusté. Díky bohu, bylo krásně měkké a dokonce se můj manžel ani neudusil, když řezy ládoval, takže vlastně docela úspěch :) Jen pro příště vím, že v dortové formě určitě tyto řezy neupeču :) Jasný impuls koupit si nové formy... tadáááá už jsou na cestě :) 

Mějte hezký den :) 

 

První vaření pro babičku s dědou 

Není to tak dlouho, co jsem pozvala na oběd babičku s dědou... fííííha... moje první vaření pro babičku s dědou :-) 

Nevím proč, ale byla jsem nervózní, stejně jako když jsem úplně poprvé vařila pro svoje rodiče. 

Asi takové to, že jim prostě chcete ukázat, že vařit umíte :))) 

 

Největší drama bylo vybrat co vlastně budu vařit... Lámala jsem si hlavu s těžkými recepty a pak mi poradila kamarádka Janiška... "Upeč špízy" ... Ooooo jak báječný nápad :D 

Ale není to moc obyčejné??? Není, pokud jídlu dáte chuť, tak žádné jídlo není obyčejné....

 

Upekla jsem tedy babičce s dědou v troubě špízy, připravila salát z naší zahrádky a upekla bábovku... jo, tak s tou to taky byla sranda :D

Dostala jsem novou formu na bábovku... samozřejmě... je růžová :D Ale, je silikonová... Nikdy jsem se silikonovou formou nespolupracovala, takže jsem strávila cca hodinu hledáním na internetu, zda se forma vymazává či nevymazává :D Když jsem našla milion komentářů a každý psal něco jiného, řekla jsem si, že to udělám po svém... prostě formu nevymažu :D A světe div se, vyklepla jsem jí jak nic :) jooo, dobře, trošku se mi ta bábovka potrhla... i když... ta barva taky nebyla úplně oukej :D Jooo, nemám to ještě vychytaný... Na toto je perfektní rada...pokud se vám bábovka lehce připálí jako mě, polijte ji čokoládovou polevou. 

Největší záhada pro mého dědu byla, jak jsem dostala tu výbornou čokoládu na bábovku :) "Veroniko, ta bábovka není kupovaná?" "Ne, není dědo. Tu jsem dělala já :-) " "Hmm, je výborná. A zajímalo by mě, jak jsi na ni dostala tu výbornou čokoládu?" :) 

 

No nic, už budu končit... Oběd se mi povedl, babička s dědou si oběd užili, moc jim chutnalo a já měla radost, že se vše povedlo :)

Brambory v alobalu

Musím se pochlubit, co jsem dneska vymyslela :-D takový kravský nápad... 

Chtěla jsem k večeři udělat brambory v alobalu s tvarohovým dipem (recept sem brzy šoupnu). Jasně, recept je velmi jednoduchý, vezme se syrová brambora ve slupce, pořádně se omyje, zabalí samostatně do alobalu a šoupne tak na 20-30 min do trouby. 

Když jsem brambory balila do trouby, napadl mě kravský nápad..."Co kdybych pár brambor oloupala, zabalila a šoupla do trouby"...

Pokaždé, když dělám oloupané brambory v alobalu, nakrájím je na silnější plátky a vždy k nim dám máslo, aby se brambory nepřipekly k alobalu. Tentokrát z nejasných důvodů mě nic takového nenapadlo. Asi po 25 minutách vyndávám brambory z trouby, omačkám je přes rukavici, jooo jsou hotové...jupííí... Začnu nejdříve vyndávat z alobalu brambory se slupkou, paráda, jde to krásně. Pak se dostávám k bramborám bez slupky. Začnu sundávat alobal a ono EJHLE! Nejde to :-) Vzala jsem nožík a snažila se z brambor alobal oškrábat. Asi po 10 minutách jsem milou bramboru vzala a šlehla jsem s ní do koše... Takto za ní následovaly další dvě. Díky bohu, pokus jsem prováděla jen na třech bramborách :-) Toto je varování pro vás, které by napadl tento skvělý nápad také! Nedělejte to... nebo se vzteky zblázníte jako já :-) O bordelu z alobalu, který je na milion miniaturních kousků po celé kuchyni, ani nemluvit... čáááu a vaření zdar :-) 

2.den

Vytvořila jsem novou záložku "Fotografie". V této záložce najdete všechny fotky receptů ze záložky "Recepty" :-) 

 

1.den

Tak jsem zahájila svůj první blog den, dnem bez vaření :-) Celý den se snažím jíst zdravě... Večer ovšem navštívím se švagrovou Ikeu a jediné "zdravé" jídlo co jsem tam objevila byly pečené brambory :-D výborný a rychlý recept :-D ještě na ně dát kečup... To byl nápad... No nic, zítra raději popřemýšlím co dobrého uvařit, abych nemusela jíst brambory z Ikei :-D